Vakantiehuizen zoeken

Favoriete vakantiehuizen

U heeft nog geen favoriete vakantiehuizen.

Bijzondere bezienswaardigheden op Curaçao

CuraçaoCuracao is het grootste eiland van de ABC-eilanden heeft een heerlijk klimaat, leuke en gezellige stranden, een diepblauwe zee met mooie koraalriffen en tropische vissen. De hoofdstad van Curacao is Willemstad. Nergens anders in het Caribische gebied vind je zoveel sfeer en gezelligheid te midden van architectonische hoogstandjes uit een rijk verleden. Het 'tropische Amsterdam' is voor veel mensen reden om naar Curacao te komen.

Willemstad

Het historische centrum van Willemstad staat sinds een paar jaar op de werelderfgoedlijst van Unesco. Je treft er de karakteristieke gekleurde huizen die dateren uit de 17e eeuw en je het gevoel geven een paar eeuwen terug te gaan in de tijd! Ook bijzonder: de Mikve Israel Emanuel Synagoge is de oudste synagoge van het westelijk halfrond dat vandaag de dag in gebruik is. In het Joods Cultureel Museum nabij de synagoge, kun je bijzondere objecten bewonderen die de cultuur en de geschiedenis van de Joodse gemeenschap illustreren. 
Andere highlights van de stad zijn de unieke Pontjesbrug (koningin Emma Brug) en Fort Amsterdam aan de haven van de Sint Anna Baai. Een andere indrukwekkende plek is Fort Nassau, het hoogste punt van Willemstad vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over de stad.

Vakantiehuizen in Willemstad

Duiken en snorkelen

Zelfs als je niet met een zuurstoftank wilt afdalen in zee, is het mogelijk om volop van de zee rondom het eiland te genieten. De zee is namelijk bijzonder helder, er zijn veel koraalriffen en er zwemmen zelfs aan de oppervlakte de mooiste vissen. Snorkelen is dus een prima alternatief. Je kunt kiezen voor een dagje duiken met gehuurde apparatuur van een duikschool of een duikvakantie bij een van de duikaccommodaties op het eiland.
Bij Seaquarium ligt het Lions Dive Hotel, een stukje dichterbij de stad op Pietermaai is The Scuba Lodge, een kleinschalig duikhotel, net buiten de stad bij Boca Sami ligt Sunreef Appartments met speciale duikarrangementen. Op de uiterste westpunt van het eiland vind je All West Appartments, ook een duikersaccommodatie. Maar eigenlijk proberen alle hotels en resorts duikers en snorkelaars tegemoet te komen.

Indrukwekkende landhuizen

De rijke plantage bezitters woonden in de mooie, grote huizen terwijl de slaven in armoedige hutten er omheen woonden. De grote huizen vallen op omdat ze meestal op de hoger gelegen gronden werden gebouwd. De slaven werden te werk gesteld op het land en in de zoutpannen. Dit duurde tot 1863, in dat jaar is de slavernij afgeschaft. Een aantal van deze landhuizen is momenteel ingericht als museum.Andere gebouwen die opvallen in het landschap zijn de forten die op veel strategische punten op het eiland te vinden zijn. Ze bieden een prachtig uitzicht over het water. De forten zijn gebouwd tijdens de Nederlandse bezetting (vanaf 1634) om vanaf het land de zee in de gaten te houden. Met name de Spanjaarden waren geïnteresseerd in Curaçao omdat het strategisch lag t.o.v. het Spaanse grondgebied in Amerika. Ook piraten vormden een grote bedreiging. Een aantal forten is ingericht als museum, andere forten worden geëxploiteerd voor de horeca; zo zijn er o.a. hotels en winkels in te vinden.

Carnaval CuraçaoMocht je tijdens carnaval op Curaçao zijn dan mag je het Curaçaos carnaval niet aan je neus voorbij laten gaan. De carnaval in Curaçao is net als (de meeste jaren) in Nederland in februari, maar dat is dan ook één van de weinige overeenkomsten met carnaval vieren in Nederland, het is duizendmaal uitbundiger en feestelijker. Maandenlang wordt er gewerkt aan de mooiste uitdossingen, wagens, dansen en acts, alle muzikanten van het eiland worden van stal gehaald om het feest op te vrolijken. De grote carnavalsparade is hét moment om de ware aard van Curaçao te ervaren. Zoek op tijd een plek langs de route en kijk je ogen uit.

Zwemmen met dolfijnenEén van de leukste ervaringen op Curaçao is dat je met de dolfijnen en zeeleeuwen kunt zwemmen. Wie hierin geïnteresseerd is, kan het beste vooraf reserveren, want ondanks de pittige prijs ($69 met zeeleeuwen, $159 met dolfijnen) zijn er zeker in het hoogseizoen veel gegadigden voor deze attractie.


​De luxe villa's en vakantiehuizen op Curaçao worden grotendeels aangeboden door CuracaoXL / Belvilla. Het aanbod is zeer divers en in alle mooie plaatsen op Curaçao hebben ze verschillende luxe vakantiehuizen mét een privé-zwembad.

Blue Bay Golf

Op het eerste gezicht is de 18 holes golfbaan van Blue Bay vooral bijzonder door haar looks: de ligging aan de Caribische zee, de mooie uitzichten en de tropische natuur langs de fairways. Maar wie verder kijkt ziet een golfbaan met inhoud, een golfbaan waarop golf uitdagend en verrassend is voor spelers van elk niveau.

Website Blue Bay Golf

Het Christoffelpark

Het hoogtepunt van Curaçao, letterlijk en figuurlijk, is de Christoffelberg die vlak bij Westpunt trots de wind weerstaat. Sinds 1955 is rondom de berg een terrein van alles bij elkaar 1800 hectare afgezet als nationaal park en sinds 1978 is dat park ook geopend voor publiek. Hier kun je bijna alle soorten flora en fauna van Curaçao vinden. Er zijn meerdere routes door het park die genoemd zijn naar de voormalige plantages in dit gebied: Savonet, Knip, Zevenbergen en Zorgvlied.

Website Christoffelpark

Populaire vakantiehuizen in Bezienswaardigheden

Hotel Renaissance Wind Creek Curacao Reso

Een centraler gelegen hotel dan het Renaissance Wind Creek Curaçao Resort vindt u bijna niet. Vanuit het hotel wandelt u zo langs de winkels richting de beroemde pontjesbrug en de kleurrijke handelskade. Als u na het verkennen van Willemstad terugko..

Willemstad

10/10
6 pers.
Vakantiewoningen Curaçao

Sfeervolle en compleet ingerichte studio's op Curaçao. Volop genieten van de zon en het buitenleven. Geschikt voor 6 personen.Welkom op Curaçao! Deze studio's liggen midden in de natuur omringd door wuivende palmen, bloemen en vogels. Dichtbij de m..

St. Willibrordus

8.7/10
2 pers.
Sandals Royal Curacao

Het resort in Nieuwpoort biedt een idyllische ligging direct aan het strand, perfect voor strandliefhebbers. Met 4 zwembaden en een uitgestrekt zandstrand is er volop gelegenheid voor ontspanning en vermaak. De elegante en luxueuze uitstraling van he..

Willemstad

8.3/10
Papagayo Beach Resort

Geniet van een ultieme luxe en comfortabele vakantie onder de stralende Caribische zon. Want bij Vakantiepark Papagayo Beach Resort verblijf je in je eigen vrijstaande villa of bungalow. Dit 5-sterrencomplex is gelegen in een tropische omgeving aan d..

Jan Thiel

8.4/10
Zoetry Curacao Resort & Spa

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Zoetry Curacao Resort & SpaZoëtry Curacao Resort & Spa is een boutique resort op Curacao en staat bekend om persoonlijke service. Hier word je verwend met het Endless Privileges® concept. Een minibar die twee..

Willemstad

Sandals Royal Curacao

9-daagse Zonvakantie naar Curacao bij Sandals Royal CuracaoLaat je onderdompelen in dit luxe hotel. Een fris en modern design met een Caribische twist. Word wakker met een warme wafel en vers fruit in de stralende zon. Het maakt niet uit welke kamer ..

Santa Barbara