Vakantiehuizen zoeken

Favoriete vakantiehuizen

U heeft nog geen favoriete vakantiehuizen.

De populaire streken van Curaçao

Over Curaçao

Binnen het Caribisch gebied behoort Curaçao tot de best bezochte vakantiebestemmingen van Nederlanders. Curaçao is onder Nederlanders altijd al redelijk populair geweest als vakantiebestemming. Dat heeft vooral te maken met het koloniale verleden, waardoor Curaçao voor Nederlanders als een beetje thuis op duizenden kilometers afstand voelde. Betalen met guldens, Nederlands spreken en bijna net als in Nederland kunnen eten en drinken wordt nu nog steeds als uitermate prettig ervaren. Belangrijk voor de groei van het toerisme is de toegenomen capaciteit van hotelbedden en vluchten. Zonder voldoende vliegtuigen richting Curaçao kan het toerisme niet groeien. Minstens zo belangrijk is de ontwikkeling van toeristische wijken en resorts, waar men veilig op aangename wijze van een vakantie kan genieten. Curaçao heeft zowel economisch als op het gebied van criminaliteit een diep dal gekend. Gelukkig beseft men op Curaçao steeds meer hoe belangrijk het toerisme voor het eiland is. Het politieke beleid op Curaçao is er dan ook op gericht om het toerisme zowel in kwantiteit als in kwaliteit op te schroeven.

Curaçao is een Caribisch eiland met een aangenaam tropisch klimaat, fraaie stranden, een mooi natuurpark, een indrukwekkende onderwaterwereld en een aantal fraaie koloniale bouwwerken. Voor Nederlanders is er het bijkomende voordeel dat er ook Nederlands gesproken wordt. Binnen de hele cultuur van Curaçao zit Nederland deels verweven. Curaçao biedt naast het leven aan stranden en in zee ook een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. De reden dat Nederlandse toeristen vooral voor Curaçao kiezen (meer dan Bonaire en Aruba) zit hem deels in de toegankelijkheid (Aruba is een stuk duurder als vakantiebestemming) en de mix die Curaçao biedt op het gebied van rust en vertier. Bonaire zal voor velen te rustig zijn terwijl Curaçao-fans Aruba juist ‘te Amerikaans’ vinden.
Feit is dat je in Curaçao een uitstekende vakantiebestemming treft waar je met een rechtstreekse vlucht in 9 uur naartoe vliegt. Je zit dan op een vakantie-eiland waar warm weer gegarandeerd is, de zon veelvuldig schijnt en waar een echte vakantiesfeer heerst.

Populaire stranden op Curaçao

Helaas zijn steeds minder stranden van Curaçao vrij toegankelijk. Projectontwikkelaars kopen complete baaien op om daar hun resorts weg te zetten, waardoor de aan deze baaien gelegen stranden omgetoverd worden tot privéstranden waar anderen niets meer te zoeken hebben. Tot de meest populaire stranden horen onder andere Jan Thiel, Sea Aquarium Beach, Porto Marie en Grote Knip.
Meer over Populaire stranden

Bijzondere bezienswaardigheden op Curaçao

Curacao is het grootste eiland van de ABC-eilanden heeft een heerlijk klimaat, leuke en gezellige stranden, een diepblauwe zee met mooie koraalriffen en tropische vissen. De hoofdstad van Curacao is Willemstad. Nergens anders in het Caribische gebied vind je zoveel sfeer en gezelligheid te midden van architectonische hoogstandjes uit een rijk verleden. Het 'tropische Amsterdam' is voor veel mensen reden om naar Curacao te komen.
Meer over Bezienswaardigheden


Het tropische klimaat van Curaçao zorgt ervoor dat alle dagen warm zijn met temperaturen die overdag altijd rond of net iets boven de 30 graden Celsius liggen. De zon schijnt in de regel uitbundig en van een echt regenseizoen of orkanen heeft Curaçao geen last.
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!